4.1.18

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ «ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ» ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!

ΑΝ ΕΠΙ ΔΡΑΧΜΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ 14 ΔΡΧ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΑΚΚΟΥΛΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!
ΤΟ 2019 ΘΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ 31ΔΡΧ(0,09€)!!!

Η εφαρμογή του μέτρου της σιωνιστικής δικτατορίας της Ε.Ε.για τις πλαστικές σακούλες ξεκίνησε, με τους..... καταναλωτές να καλούνται να πληρώσουν αδρά την κάθε ασήμαντη σακκουλίτσα προσαρμοζόμενοι στη «νέα πραγματικότητα».
Η χρέωση είναι στα 3 λεπτά, και μαζί με το ΦΠΑ φτάνει τα 4 δηλαδή 14 δραχμές!!! Από 1/1/2019 βέβαια, η χρέωση της πλαστικής σακούλας θα αυξηθεί στα 9 λεπτά ή 31 δραχμές!!!.
Φανταστείτε επί δραχμής να σας έλεγαν να πληρώσετε την σακκουλίτσα στο Σούπερ μάρκετ 14 δραχμές και τον επόμενο χρόνο την εκτίναζαν στις 31 δραχμές! Θα είχε γίνει επανάσταση!
Όσον αφορά το «περιβαλλοντικό τέλος», προς το παρόν δεν θα επιβάλλεται σε περίπτερα και λαϊκές αγορές. Σακκούλες χρεώνουν από 1/1/18 τα σούπερ μάρκετ, τα ψιλικατζίδικα, τα μίνι μάρκετ, οι φούρνοι και τα λοιπά καταστήματα λιανικής πώλησης.
 
Πιο αναλυτικά
Στις πλαστικές σακούλες με πάχος μέχρι 50 μm (μικρόμετρα) χρεώνεται περιβαλλοντικό τέλος.
Πλαστικές σακούλες με πάχος από 50 μm έως 70 μm δεν επιβαρύνονται με περιβαλλοντικό τέλος, αλλά είναι υποχρεωτική η τιμολόγησή τους στον πελάτη.
Εξαιρέσεις
Για πολύ λεπτές σακούλες, μικρότερες των 15 μικρόμετρων, δεν χρεώνεται περιβαλλοντικό τέλος μόνο στην περίπτωση που απαιτούνται για λόγους υγιεινής ή παρέχονται ως πρωτογενής συσκευασία χύμα (χύδην) τροφίμων.
Εξαιρούνται οι βιοαποδομήσιμες / λιπασματοποιήσιμες πλαστικές σακούλες μεταφοράς.
Εξαιρούνται από το τέλος οι σακούλες που διατίθενται από περίπτερα και υπαίθριο εμπόριο.
Στην πλαστική σακούλα θα πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία υποχρεωτικού περιεχομένου, αλλά και η αξία του επιβαλλόμενου περιβαλλοντικού τέλους με διακριτό και ευανάγνωστο τρόπο.
Και ρωτάμε: αν τους ενδιέφερε η οικολογία γιατί δεν επέβαλλαν όλες οι πλαστικές σακούλες να είναι βιοαποδομήσιμες / λιπασματοποιήσιμες; 
Ήδη οι υπάρχουσες σακκούλες ήταν αυτοδιασπώμενες με ημερομηνία λήξεως, άρα δεν έβλαπταν σοβαρά το περιβάλλον
Απλούστατα, δεν τους ενδιαφέρει η οικολογία αλλά το πως θα κάνουν το βίο των ανθρώπων αβίωτο!
Διότι η πλαστική σακκούλα έχει δεκάδες χρήσεις εκτός από την μεταφορά τροφίμων και ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ανάγκης μπορεί να καλύψει πολλά κενά εξυπηρέτησης του κόσμου…
Επίσης τους ενδιαφέρει να βάλλουν ένα ακόμη φόρο…
Και να στερήσουν από τους Έλληνες ένα μέσο εξηπηρέτησής τους.
Η κυριότερη δευτερεύουσα χρήση της πλαστικής σακκούλας του Σούπερ μάρκετ είναι η χρήση της σαν σακκούλα απορριμάτων.
Φαντάζεστε τι θα γίνει καθώς θα μειώνεται ο αριθμός των πλαστικών σακκούλων;
Ενδέχεται οι άνθρωποι που δεν θα διαθέτουν χρήματα για σακκούλες, να πετούν χύμα τα σκουπίδια στους κάδους και να κάνουν την εμφάνισή τους τα γνωστά τρωκτικά, με ότι αυτό συνεπάγεται (βρώμα, ασθένειες, μολύνσεις κλπ)…
Η παγκόσμια σιωνιστική δικτατορία είναι εδώ, από τα πιο μικρά ως τα μεγάλα θέματα είναι εδώ για να δημιουργεί προβλήματα στους πολίτες, για να απαγορεύει ό,τι εξυπηρετεί τους ανθρώπους, ό,τι τους διευκολύνει, ό,τι τους ευχαριστεί. Όμως κι εμείς πρέπει να ψάξουμε να βρούμε λύσεις!
ΜΙΑ ΛΥΣΗ Π.Χ. ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΑΚΚΟΥΛΕΣ ΜΑΝΑΒΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΡΟΦΙΜΑ…
ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΑΝΤΙΚΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook