1.3.18

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΡΕΚΑΜΨΑΝ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ;

Θα πρέπει να είναι κάποιος πολύ ηλίθιος πολιτικά, για να μην υποψιαστεί ότι Γερμανία και Τουρκία συνεργάζονται σε βάρος της Ελλάδας στην προκειμένη περίπτωση και προφανώς όχι μόνο.
Συγκεκριμένα, ενώ η....
θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου καλύπτεται από
την ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ και λογικό θα ήταν οι Γερμανοί να ζητήσουν άδεια για έρευνες από την Ελλάδα και την Κύπρο, αντίθετα οι Γερμανοί (και συγκεκριμένα το γνωστό ερευνητικό σκάφος “Maria S. Merian”, που ανήκει στο πανεπιστήμιο του Αμβούργου) ζήτησαν άδεια από άσχετο κράτος και συγκεκριμένα την Τουρκία. Αμέσως οι Τούρκοι εξέδωσαν δύο navtex με τις οποίες δέσμευσαν την περιοχή που είναι με κόκκινο χρώμα στον διπλανό χάρτη και η οποία περιοχή, εμφανώς βρίσκεται μέσα στην ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ.
Από την ελληνική κυβέρνηση “μούγκα στη στρούγκα”, είτε γιατί φοβάται τον Ερντογάν, είτε γιατί κάνει υπομονή μπας και οι Γερμανοί δώσουν το ΟΚ στον κ. Τσίπρα για “καθαρή” έξοδο από τα μνημόνια. Αν είναι δυνατόν να το ελπίζει κάποιος αυτό!
Βέβαια, για να πούμε και την αλήθεια, ποτέ Ελλάδα και Κύπρος δεν υπέγραψαν οριοθέτηση της μεταξύ τους ΑΟΖ, μάλλον ακολουθώντας την πολιτική του κατευνασμού και μη ερεθισμού της Τουρκίας. Να λοιπόν το αποτέλεσμα. Η Τουρκία παρέκαμψε το εμπόδιο του Καστελόριζου και κάνει κουμάντο στη Μεσόγειο.
Επομένως, βλέποντας και οι ξένοι ότι δεν είμαστε σε θέση να προασπίσουμε τα εδαφικά μας συμφέροντα, πηγαίνουν να πάρουν άδεια από τον “νταβατζή” της περιοχής.
Έπειτα από όλα αυτά, ίσως υπάρξουν και κάποιοι που δικαιολογημένα να σκεφτούν, μήπως ήδη ο χώρος αυτός, με σιωπηρή παράκαμψη του Καστελόριζου, έχει συμφωνηθεί να παραχωρηθεί στην Τουρκία για να μην μας κάνει “ντα”.
ΥΓ. Για καλύτερη αντίληψη του θέματος δείτε την ελληνική ΑΟΖ σύμφωνα με το Διεθνές
Δίκαιο. Και στη συνέχεια δείτε ποια περιοχή δέσμευσαν οι Τούρκοι και στην οποία ζήτησαν άδεια οι Γερμανοί από τους Τούρκους και όχι από εμάς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook